marți, 14 februarie 2012

Tort cu ciocolata si migdale

Azi nu am vrut initial sa pregatesc un tort! Dar fata mea a inteles ca daca e Valentine S Day e ziua tatalui! Pe sotul meu il cheama Valentin. Si ne trebuia de urgenta un tort cu lumanari!!!!
Va voi da reteta! Tortul e akum la rece si isi va primi lumanarile mai tarziu!

Ingrediente


Blat cacao

  • 5 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 1 praf de copt
Blat migdale
  • 200 gr migdale macinate
  • 4 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri faina
  • ulei de migdale
Crema ciocolata
  • 300 gr ciocolata
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 3 plicuri gelatina
  • 2 linguri zahar pudra
Glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida

Akum vom trece la Actiune!
Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o lingura de ulei.

Faina, cacao si praful de copt le amestecam si le turnam peste compozitia de oua. Albusurile le batem spuma.
Turnam compozitia de albusuri peste cea anterioara, mestecam cu miscari verticale. Punem totul in tava si dam la copt la 180 pana trece testul cu scobitoarea.


Cum am procedat cu migdalele? Am cumparat migdale proaspete, am pus 2 litri de apa la fiert, cand a dat apa in clocot am luat-o de pe foc, am turnat migdalele. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am scos din apa fierbinte si le-am trecut sub jet de apa rece. Le-am decojit si le-am bagat in cuptorul incalzit (unde am stins focul) si le-am lasat 20 minute. Apoi le-am dat prin masina de nuca.
Am batut 4 albusuri spuma cu zaharul, aproape bezea. Am adaugat pe rand galbenusurile. Apoi am adaugat cateva picaturi ulei de migdale, migdalele macinate si faina. 


Am copt blatul la 180 pana a trecut testul cu scobitoarea. 
Crema: Am pus pe baie de aburi ciocolata si untul. Cand s-au topit si au devenit lichide am adaugat pe rand galbenusurile.

Am lasat deoparte si am preparat gelatina conform instructiunilor. Am adaugat gelatina si am lasat la racit. Cand a ajuns la temperatura cameiei am batut albusurile cu zaharul bezea tare si am turnat in compozitia de ciocolata.
Am taiat in jumatate blatul de cacao, l-am insiropat bine cu ceai de fructe si am turnat jumatate din crema peste.
Am pus deasupra blatul de migdale, l-am insiropat bine si am pus cealalta jumatate de crema. Am pus ultima parte din blatul de cacao, l-am isiropat si l-am dat la rece 1 ora.
Am facut glazura astfel: am topit ciocolata cu zaharul si frisca pe baie de aburi. Am strecurat glazura obtinuta.

Am pus tortul pe gratarul de la cuptorul cu microunde si din centru am turnat glazura, fara a atinge tortul. L-am dat la frigider 2 ore. L-am ornat cu o inimioara din ornamente. 



Astept fetita sa se trezeasca si sa punem si lumanarile si sa cantam LA MULTI ANI!





In plus m-am hotarat sa particip la  Dulce Romanie - provocarea lunii februarie 2012 propus de Violeta http://www.caietulcuretete.com/2012/02/provocarea-lunii-februarie-2012-dulce.html







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu