luni, 20 februarie 2012

Negresa delicioasa

Nu pot sa cred ca am uitat sa va postez reteta de Negresa! Delicioasa e putin spus! Eu tb sa o pregatesc in fiecare saptamana! Pe langa orice alte dulciuri prepar.



Ingrediente

  • 400 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 1 pachet unt
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 1 cana lapte
  • sare
  • 1 praf copt









Glazura
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura ulei

Pun pe foc mic 300 gr zahar pudra, untul taiat cubulete si cacao. Amestec sa se omegenizeze totul si las sa dea vreo 2 clocote. Dau deoparte si las la racit. Cand e la temperatura camerei, adaug galbenusurile pe rand, amestecand cu un tel. Amestec faina cu praful de copt si il adaug peste compozitia de mai sus. Albusurile le bat cu un praf de sare, apoi adaug 100 gr zahar si le bat pana devin o bezea tare! Torn peste compozitia de ciocolata, mestec cu telul cu miscari verticale. Pun hartie de copt in tava, torn compozitia si o las la 160 pana se face. O scot o las la racit si o glazurez. Cum? Frisca o aduc aproape de punctul de fierbere, adaug ciocolata bucati, mestec bine.Dupa ce s-a topit ciocolata adaug uleiul, amsetec si torn glazura peste negresa.




O las la racit cat rezista!!!!
O tai felii si o servesc!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu