marți, 28 februarie 2012

Briose de martisor!

Pentru ca maine este 29 februarie si trebuie sarbatoriti barbatiii!!!! am pregatit o reteta de briose!





Ingrediente


  • 110 gr faina
  • 4 oua mari
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 ml frisca lichida
  • 25 gr zahar pudra






Amestecam faina cu praful de copt. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam 20 gr zahar pudra (din cei 120) pana devine o bezea tare. Mixam galbenusele cu restul de zahar si zaharul vanilat, pana devin albe. Adaugam, cu miscari verticale bezeaua. Apoi adaugam mixul de faina. Amestecam cu grija. Punem hartia in tava de briose (eu am una cde 12 bucati cu orificiu la mijloc)

 si punem 3/4 din capacitatea fiecarei briosele.

 Dam la 160 timp de 20 de minute.

 Le scoatem, luam deoparte hartia si mixam frisca lichida cu 25 gr zahar pudra. Umplem golurile cu frisca obtinuta si ornam.


Sper sa va placa reteta mea!

Reteta este participanta la provocarea lunii martie 2012 de la Dulce Romanie!

http://criss75-despremine.blogspot.com/2012/03/dulce-romanie-provocarea-lunii-martie.html


Si la concursul propus de  Kadia `Concurs cu premii  Kadia` http://kadiasfood.wordpress.com/2012/02/05/cupcake-concurs/

11 comentarii:

  1. Multumesc, Ionela. Te invit sa gusti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar minunate! Irina are dreptate, ce bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina e cea in avantaj pentru ca a primit reteta telefonic, inainte de a ajunge sa postez!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este! Si cel mai avantajat a fost Nicu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ionela, sper ca incerci toooooate retetele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Reteta simpla si delicioasa! si imi place!

    RăspundețiȘtergere
  7. Te pup! Si, da, mai vrem si alte retete!

    RăspundețiȘtergere