marți, 21 februarie 2012

Caramel

Pentru sambata sunt pregatita sa incerc o reteta suedeza. Pentru reteta am nevoie de lapte condensat si de crema caramel. Azi le-am pregatit pe amandoua si le-am pus la rece, in frigider. Recunoscutl lapte condensat am mai preparat de 2 ori, inteleg ce consistenta trebuie sa aibe. Cu caramelul am avut emotii. La prima incercare am ars pe o parte a vasului zaharul, asa ca l-am aruncat! Am pornit vitejeste la a doua incercare. Am fost mult mai atenta cu laptele si mi-a iesit! Intrebarea mamei mele a fost cum de gasesc retete complicate (recunosc ca imi plac!), si totusi imi reusesc si sunt foarte gustoase.




Ingrediente

  • 2 cani zahar
  • 30 gr unt moale
  • 200 ml frisca lichida


Zaharul se pune intr-un vas si se pune la foc mic. Fara a mesteca in el (eu scutur vasul) il lasam pe foc pana devine la culoare maro-auriu! Il luam de pe foc si mestecam bine, pana tot zaharul e omogenizat. Il mutam in alt vas si adaugam untul in fulgi. Mestecam bine, apoi adaugam frisca. Punem vasul pe foc si mestecam cateva minute!Caramelul va capata o consistenta cremoasa. Se pune intr-un borcan curat si se poate pastra o vreme la frigider. Inainte de a fi folosit trebuie scos din frigider sa ajunga la temperatura camerei.




Aceasta reteta participa la Dulce Romanie-provocarea lunii iunie 2012
http://www.reteteveggie.com/2012/06/01/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu