Reteta a fost pubublicata de Sava Laura si eu am sa va prezint ce am reusit (promit ca am sa adaug mai multe poze)
Reteta era pentru aproximativ 30 de bucati, dar eu fac dublul cantitatilor (nu rezista nici asa mai mult de 3 zile):
Ingrediente
- 500 gr faina
- 2 linguri praf de copt
- 250 gr unt moale
- 2 oua
- 100 gr zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- sare
- 1 esenta vanilie
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita frisca
Eu fac blaturile separat. Pentru primul blat framant 125 gr unt in fulgi cu 250 gr faina, 1 lingura praf de copt, 1 ou, 50 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat 1 varf sare si esenta de vanilie. Pentru blatul negru folosesc restul ingredientelor. Cele 2 blaturi de infasor in folie alimentara si le dau la rece 1 ora. Le scot din frigider si fac rulouri din fiecare. Le impletesc cate un fir alb si unul mare, apoi le fac inele, presez bine capetele. Le asez pe hartie de copt in tava si le coc in cuptorul preincalzit la 165, timp de 10 minute. Le pudrez u zahar pudra amestecat cu 1 plic de zahar vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu