Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 ml lapte caldut
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura sare
- 50 ml ulei
Se amesteca laptele, drojdia si zaharul pana se dizolva drojdia. Faina se amesteca cu sarea. Se face un loc in mijlocul fainii si se toarna compozitia de drojdie. Apoi se toarna uleiul. Se framanta usor, pana aluatul nu se mai prinde de marginile vasului. Se lasa la odihna 45 de minute. Se intinde apoi pe masa de lucru si se modeleaza doua franzelute. Tava se tapeaza cu hartie de copt, se pun pranzelutele, se fac dungi cu cutitul, se ung cu ou batut se presara cu chimion. Se dau la cuptorul incins 35-40 minute.
Pofta buna!
Maine dimineata sunt rasfatat!
RăspundețiȘtergereE foarte gustoasa! Multumesc ca mi-ai dat si mie din ea!
RăspundețiȘtergereCand o sa mai primesc?
RăspundețiȘtergereIonela, luni daca ne vedem!
RăspundețiȘtergereFetelor sunteti rele! La noi care nu suntem langa voi nu va ganditi! Auzi, luni vor manca din nou!?!!!!
RăspundețiȘtergereTe invit la Aiud si promit o ciocolata calda, unt si gem de zmeura!
RăspundețiȘtergereIrina, hai sa mergem sa le vedem la Aiud si la Cluj! poate primim ceva de mancare!
RăspundețiȘtergereArata bine franzeluta si banuiesc ca te ameteste cu mirosul ei!
RăspundețiȘtergereMai vreau cu cascaval si sunca presata!
RăspundețiȘtergere