Ingrediente
Pentru aluat
- 230 gr unt rece
- 350 gr faina
- o lingura zahar
- o lingurita sare
- 1 esenta vanilie
- 60 ml apa rece
Pentru umplutura
- 8 mere
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 linguri zahar
- 2 linguri gris
Frisca
- 200 ml frisca lichida
Merele le-am curatat de coaja si le-am ras pe razatoarea mica. Le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si grisul.
2/3 din aluat l-am intins pe masa de lucru. Am uns cu margarina tava de placinta si am tapat-o cu faina. Am intins foaia de aluat, am dezlipit aluatul in plus si am intepat fundul placintei cu furculita. Am intins omogen compozitia cu mere. Am instins si restul de 1/3 din aluat si am acoperit compozitia cu mere. Am presat bine martinea placintei si am intepat si capacul placintei cu furculita.
Am dat placinta la 200 in cuptor, pana s-a rumenit.
Este delicioasa cu frisca batuta acum iarna, la vara o servesc cu inghetata de vanilie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu