Ingrediente!
Pentru crusta oreo
- 300 gr biscuiti oreo
- 100 gr unt
Crema de branza
- 600 gr branza mascarpone
- 397 ml lapte condensat
- o jumatate cana zahar
- 5 lingurite zeama lamaie
- 1 esenta vanilie
- 3 oua mari
- 100 gr ciocolata
Glazura
- 100 ml frisca
- 100 gr ciocolata
Eu am preparat anterior laptele condensat si caramelul, si v-am postat retetele. Cu o foaie de copt tapam o tava de tort de diametru 18-20cm. Sfaramam oreo si il amestecam bine cu untul topit. Compozitia o resam in tava si pe peretii acesteia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la frigider.
Cat sta la frigider compozitia de oreo noi preparam crema.
Pornim cuptorul la 160. Pe bain-marie se amesteca laptele condensat si crema d branza. Dupa ce s-a omogenizat se adauga zaharul, sucul de lamaie, ouale si esenta de vanilie. Se amesteca in continuare, se mai lasa pe fo aproximativ 7 minute si se da deopoarte. Ciocolata o topim pe bain -marie, apoi se amesteca cu 1/3 din crema de branza. Se aseaza mixul de ciocolata, se niveleaza, daca este nevoie, apoi crema de branza. Tava se pune intr-un alt vas. Acest vas se umple pana la jumatatea esterioara a tavii cu apa. Se pune la cuptor pentru 1 ora si 15 minute.
Se lasa la racit. Cand s-a racit complet sa da la rece minim 8 ore. Eu l-am pus seara si am continuat pregatirea lui in dupa-amiaza aceasta la ora 18. Se scoate din forma si se pune pe o tava de tort. Eu am pus tortul pe un suport inclinat pe mijloc, pentru a avea mai mult caramel. Se toarna caramel dupa gsut si se da la frigider 30 minute.
Intre timp preparam glazura: incalzim frisca pana aproape de punctul de fierbre, turnam ciocolata cubulete peste ea si omogenizam bine. Turnam peste tort si dam la rece pana se intareste glazura! A mea are un aspect de multa crema la mijloc datorita suportului de tort.
E delicioasa si va propun sa o incercati!
Aceast deliciu participa la Dulce Romanie- provocarea lunii iunie 2012
http://www.reteteveggie.com/2012/06/01/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu