luni, 20 februarie 2012

Ciorba de perisoare

Cum in Banat, pe langa supa cu galuste, se manaca si multaa ciorba de perioase stiu sa fac o ciorba de periosoare foarte buna! Sotul meu spune ca e de exceptie!



INGREDIENTE

Pentru ciorba
  • 6 morcovi mari
  • 2 linguri margarina
  • sare
  • bors magic
  • smantana


Pentru periosare
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1/4 telina
  • sare
  • piper 2 oua
  • 2 linguri faina


Morcovii ii radem pe razatoarea mica. Ii punem in oala la dinstuit cu margarina. Cand s-au inmuiat adaugam apa. Lasam apa sa dea in clocot.
Perisoarele le preparam asa: radem zarzavatturile pe razatoarea mica. Amestecam toate ingredientele si formam perisoare. Cand apa clocoteste adaugam perisoarel. Cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierte. Punem sare si bors magic, dupa gust. Servim cu smantana si cu ardei iute!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu