luni, 6 februarie 2012

biscuiti 1

Aceasta reteta este cea mai buna reteta a mea de biscuiti! Nu rezista niciodata mai mult de 2 zile!

Ingrediete:
Blat alb

  • 250 gr faina
  • 60 gr amidon alimentar
  • 100 gr zahar pudra
  • 225 gr unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
Blat negru
  • 200 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 100 gr zahar pudra
  • 55 gr cacao
  • 225 gr unt
  • 1 lingurita esenta vanilie

Untul rece se freaca spuma cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate - separat pentru fiecare blat. Se framanta si apoi se lasa 15 minute la frigider.Apoi aluaturile se aseaza pe blatul de lucru uns cu o pelicula de ulei. Fiecare blat se imparte in 3 parti egale. Fiecare aluat alb se aplatizeaza cu mainile unse cu ulei sub forma dreprunghiulara. Cele negre la fel. Se suprapune cate un blat alb si unul negru, se taie in jumatate si se purapun, obtinandu-se 4 straturi (alb maro alb maro) si se dau la rece 10 minute cele 3 calupuri. Se scot si se aplatizeaza din nou. Se taie din nou in jumatate si se obtin 3 calupuri cu 8 straturi. Se lasa din nou la frigider 10 minute.














Se aplatizeaza apoi din nou, se ruleaza fiecare aluat ca si o esarfa. se rotesc capetele de 2-3 ori in sensuri opuse. Fiecare bucata obtinute sa tavaleste prin zahar pudra si se dau la rece 30 minute. Apoi se scot si se taie in bucati de 3 mm. Se aseaza in tava tapata cu hartie de copt si cu tot cu tava se dau 10 minute la rece. Se coc la 165. Dupa ce s-au racit se pastreaza in cutii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu