Ingrediente
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- putina apa calda
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura ulei
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 200 ml ulei
- 1 ou pentru uns
- mac/susan/chimion
Cum se procedeaza? Simplu: in mijlocul fainii facem un loc unde punem drojdia si zaharul. Peste turnam apa calda, pentru a activa drojdia. Facem cu mana un mic plamad din toate. Adaugam laptele batut, oul, uleiul si sarea si framantam pana aluatul nu se mai prinde de marginile vasului. Aluatul in punem sa se odihneasca 50 minute intr-un loc caldut si fara curent. Apoi formam chifle din el, le punem in tava si le ungem cu oul batut. Le mai lasam 30 de minute. Le coacem in cuptor la 180 pana se rumenesc (la mine in cuptor le tin 30 de minute).
Eu pregatesc 3-4 portii, le las la racit, apoi le asez in pungi pentru congelator si le congelez. Zilnic pregatesc pachetelele pentru scoala si serviciu din ele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu