luni, 20 februarie 2012

Mazare cu cartofi si costita - mancare de iarna

Este o mancare foarte gustoasa ce se poate manca in zilele geroase si te incalzeste.



Ingrediente:
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr costita
  • 1 ceapa
  • 1 punga mazare congelata de 450 gr
  • suc de rosii cu pulpa
  • 7 caroti potriviti
  • sare







Asa se procedeaza: costita se taie feliute, se pune intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si se lasa sa se rumeneasca. Se mesteca in vas cu lingura de lemn. Dupa ce s-a rumenit, se scoate si se pune in acelasi ulei ceapa taiata pestisori. Se mesteca continuu pentru a nu se prinde de vas ceapa si se lasa pana devine translucida. Se pune 1/2 cana de apa. Lasam apa sa scada si adaugam costita si sucul de rosii. Lasam sa clocoteasca, apoi adaugam mazarea congelata. Lasam sa dea un clocot apoi adaugam 1 cana de apa. Apoi lasam sa scada apa. Dupa ce a cazut apa adaugam cartofii taiati cuburi. Lasam sa dea un clocot, apoi adaugam 1 si 1/2 cana de apa. Lasam sa scada apa, verificam daca s-au fiert cartofii, daca sunt gata punem sare dupa gust si dam deoparte. Daca nu, mai adaugam apa si lasam sa se fiarba cartofii.





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu