vineri, 10 februarie 2012

PRAJITURA SARAH

Este o prajitura fina, pe care am denumit-o ca si pe fetita mea. Sper sa va placa!

Ingrediente

Blat alb
  • 5 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • sare
Blat cu nuca
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ge nuca
  • 2 linguri faina
  • 1 praf de copt
Crema de ciocolata
  • 100 gr ciocolata cu capucino
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
Crema de lapte praf
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 300 gr lapte praf
Pentru ornat
  • 400 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri zahar pudra

Blatul alb: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin ca si o crfema. Faina se amesteca cu praful de copt. In compozitia de oua se adauga uleiul, apoi faina. Albusurile se bat spuma, se adauga peste compozitia de mai sus, se mesteca cu miscari verticale. Crema obtinuta se da la cuptorul preincalzit la 180, pana se coace.
Blatul cu nuca: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul mixand in continuare, apoi galbenusurile (pe rand), nuca si la final faina amestecata anterior cu praful de copt. Se da la cuptor la 180 pana trece testul cu scobitoarea.
Crema de ciocolata: Ciocolata si 100 ml de frisca se topesc intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata, se lasa la racit. Cand este rece se adauga vanilia si 50 ml frisca batuta.
Crema de lapte praf: Ouale si zaharul se bat pe bain-marie cu telul pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga laptele praf. Se lasa sa se raceasca si se adauga untul.
Fisca se bate cu zaharul pudra. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. O lasam sa se raceasca si cand e la temperatura camerei o adaugam peste frisca.

Asamblarea:
Blatul alb, crema de ciocolata, blatul cu nuca, crema de lapte praf, se orneaza cu frisca si se da la rece pana a doua zi.

Cu cat se imbina aromole cu atat e mai delicioasa.

















Particip cu ea la provocarea lunii martie 2012 de la Dulce Romanie!

3 comentarii: