vineri, 17 februarie 2012

Prajitura cu piersici si blat de piscoturi

Azi am incercat un blat nou si inedit cu piscoturi ce a fost postat de Andreea Dianu, o parte din  crema la fel, ii apartine. Eu am adus piersicile si am modificat crema! Oricum e superbun!!!!!



Ingrediente:

Blat

  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 135 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 10 gr praf copt
  • 10 piscoturi 
  • 2 plicuri zahar vanilat





Gem de piersici 400 gr



Crema
  • 5 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 30 gr amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 200 ml frisca
  • 15 gr gelatina



Cum am procedat la blat: albusurile le-am batut bezea cu zaharul. Am adaugat uleiul si laptele treptat. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu cacao. Am adaugat faina peste compozitia de albusuri si am mestecat cu miscari verticale. Am uns tava si am tapat cu hartie de copt. Am pus compozitia si am asezat 10 piscoturi. Am dat la cuptor pentru 30 minute.

Crema Am incalzit laptele cu esenta de vanilie. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana si-au triplat volumul. am adaugat amidonul si le-am turnat peste lapte. Am pus cratita pe foc mic si am mestecat pana budinca s-a ingrosasit. Am adaugat gelatina preparata dupa instructiuni. Am lasat-o la racit si am amestecat crema cu frisca batuta.
 Dupa ce s-a racit blatul, am luat hartia de copt, am incalzit gemul de piersici si l-am turnat peste blat. am uns blatul cu el. Peste am pus crema, am ornat cu ornamente din zahar si am dat la rece pentru 3 ore.


O sa va arat poze si va invint sa gustam impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu