duminică, 5 februarie 2012

Pizza impachetata

Va pot spune despre aceasta pizza ca am adaptat o reteta a Laurei Adamache http://www.lauraadamache.ro/2008/04/treccia-ripiena-salatafranzela-sarata.html (multumesc pentru ajutor!). Este o mancare foarte apreciata in familia noastra si se mananca de cum se raceste putin!
Cum am procedat eu? Va voi povesti:
  Reteta italiana:

http://www.gennarino.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=8419target=#p73485
Aluatul:

  • 500 gr faina
  • 35 gr zahar
  • 50 gr unt 80% grasime
  • 15 gr sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
Umplutura:

  • bulion
  • 100 gr salam Casa Tarradelas
  • 100 gr kaiser Pikok
  • 100 gr sunca presata Baroni
  • 100 gr branza burduf
  • 150 gr cascaval 
  • 235 gr mini-mozzarella
  • 100 gr ardei gras
Acestea le-am avut in frigider cand am pornit. Drojdia cu putin zahar si apa (din cantitatile de mai sus) am dizolvat-o.  Am varsat drojdia peste faina, am adaugat untul, restul de zahar si sarea si am inceput sa framant, adaugand apa calduta putin cate putin. Am framantat aproximativ 5 minute (nu pot spune exact pentru ca m-am pierdut in ninsoarea de afara!). Aluatul rezultat l-am lasat sa se odihneasca 2 ore la loc caldut si fara curent,.bine invelit in folie de aluminiu .
.....astept.....astept..


















Dupa ce au trecut cele 2 ore am taiat ingredientele. Am intins aluatul  - trebuia dreptunghiular, dar mie nu imi iese! Cu muchia cutitului .am impartit blatul in 3 parti. Partile exterioare le-am taiat cu un cutit de pizza. Am intins bulionul pe partea centrala, apoi am aseza ingredientele, in straturi. Am impletit fasiile una peste alta, fiecare cu opusa sa. Am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte si am dat la cuptor la 180. Pana s-a rumenit. Am scos pizza din cuptor si am asezat deasupra folie de copt umezita in apa calduta, peste care am pus un prosop de bucatarie pentru 4 minute. Apoi mi-am servit pofticiosii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu