marți, 3 aprilie 2012

Tort cu portocale, mascarpone si iaurt

Zanuta mea a dorit o prajiturica cu portocale. Cum avem portocale am fost nevoita sa improvizez ceva. Am privit in frigider si mai aveam mascarpone (o cutie) si iaurt natural. Asa ca priviti ce a iesit:

Ingrediente
Blat
3 oua
3 linguri faina
3 linguri zahar
1 lingurita praf de copt
1 zahar vanilat

Crema
4 porocale mari taiate cubulete
2 iaurturi naturale Danone
1 cutie crema mascarpone
esenta lamaie
400 gr zahar pudra
1 pliculet gelatina
100 ml suc portocale proaspat stors

Am preparat un blat subtire din cele 3 oua, ce le-am frecat cu zaharul, zaharul vanilat si peste am adaugat faina amestecata, in prealabil cu praful de copt. Am pus blatul in cuptorul preincins la 160 si l-am lasat pana a trecut testul cu scobitoarea.


Am pus gelatina la moi in 100 ml suc proaspat de portocale. Am frecat mascarponele cu 100 gr zahar pudra, acelasi lucru s-a intamplat cu iaurtul si cu 300 gr zahar vanilat. Am adaugat o lingurita esenta lamaie. Am pus in cuptorul cu microunde gelatina cateva secunde. Am taiat portocalele cubulete. Am amestecat crema mascarpone, iaurtul, gelatina si portocalele (aceasta a fost ordinea).


 Am dat tortul la rece pana a doua zi.

 Am indepartat peretii de la tava si a iesit un deliciu!!!





Va invit sa gustati!

4 comentarii:

  1. Vad un deliciu! Te ro sa vii la Tm si sa ne vedem!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarah iti multumim pentru micile tale pofte! Felicitari mami pentru ca raspunzi cu asemenea delicii!

    RăspundețiȘtergere