Ingrediente
- 100 gr migdale macinate
- 50 gr zahar pudra
- cateva picaturi ulei migdale
- cateva picaturi zeama de la lamaie
- apa tot picaturi
Am decojit clasic migdalele: Am pus apa la fiert, dupa ce a dat in clocot am tras oala deoparte si am pus migdalele. Le-am lasat 15 minute.
Le-am strecurat si le-am lasat 30 de secunde in apa rece. Apoi le-am decojit! Am incins bine, intre timp cuptorul si l-am oprit. Am pus migdalele pe hartie de copt si le-am lasat in cuptor 20 de minute. Apoi au stat la rece aproximativ 1 ora. Le-am macinat cu masina de nuca (robotul a binevoit sa se strice azi!).
Am adaugat zaharul, uleiul de migdale si zeama de lamaie. Apoi apa in picaturi pana compozitia s-a legat. Am pus martipanul in folie si pana maine sta in frigider. Trebuie tinut minim 12 ore la rece.
Ne vedem maine cu amandinele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu