duminică, 29 aprilie 2012

Limonccello

In ultima mea calatori in Franta, am baut aceasta licoare. Un digestiv servit la finalul mesei. M-am indragostit de ea. Desi in Italia am fost de multe ori, nu am baut aceasta bautura, despre care am aflat ca isi are originea in Nordul Italiei. Reteta este cea a familie Lachard care au avut bunavointa sa ne gazduiasca timp de o saptamana si carora le multumim si pe aceasta cale.

Ingrediente

  • 500 gr lamai
  • 500 ml alcool de 90
  • 500 ml apa
  • 400 gr zahar
Lamaie se trec prin jet de apa fierbinte si se sterg cu un prosop curat. Cu un peeler se curata doar partea galbena din coaja. Coaja se pune intr-un recipeint curat impreuna cu alcoolul si se tine la loc racoros timp de 30 de zile.


 In a 31 zi din apa si zahar se face un sirop astfel - se pune la fiert apa impreuna cu zaharul si se lasa la clocotit timp de 5 minute. Apoi se lasa la racit. Cand siropul este rece se strecoara cojile din alcool si se toarna peste alcool siropul obtinut. Se lasa inca 30 de zile sa se aseze aromele. Se serveste de la frigider la finalul mesei principale.





Un comentariu: