Ingrediente
- 6 linguri spanac fiert si maruntit
- 6 linguri ulei
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 3 linguri smantana
- 1 parf de copt
- sare
Crema de branza
- 1/2 kg branza telemea
- 1 legatura ceapa cerde
- 3 linguri smantana
- sare, piper
- 2 lingurite marar uscat
- 1 plic gelatina
Se separa ouale, dupa care intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare, 6 linguri de spanac. Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt . Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in amestecul de branza cu spanac. Tava se tapeaza cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Se lasa la racit.
Intre timp ne ocupam de gelatina. O preparam dupa instructiuni. Branza o dam pe razatoarea mare. O amestecam cu smantana si ceapa taiata marunt. O condimentam si adaugam mararul praf. La final punem gelatina racita.
Blatul racit il taiem in doua parti egale.
Punem crema pe jumatatea de jos a blatului, acoperim cu cealalata jumamate de blat si dam la rece cel putin 2 ore. Se taie patratele si se serveste la aperitiv!
Aceasta reteta prticipa la provocarea Dulce Romanie gazduita de Alina - http://sotiefericita.blogspot.com/2012/04/provocarea-lunii-aprilie-dulce-romanie.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu