duminică, 29 aprilie 2012

Prajitura Dora

Am pus unor prajituri numele copiilor. Mama mi-a reprosat ca numele ei nu apare si am gasit aceasta reteta pe blogul Laurei Laurentiu (http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-cremoasa-cu-mac-branza-si-lamaie.html multumesc pentru retata). Am modificat-o un pic si iata ce a iesit (este singura bucatica care am reusit sa o salvez pentru cateva minute sa o fotografiez)


Ingrediente
Blat

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr faina
  • 4 linguri mac macinat fin
  • 50 gr unt topit
  • 1 praf de sare

Crema de branza
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta lamaie
  • 500 gr branza mascarpone
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml frisca

Lemon crud
  • 2 oua intregi
  • 3 lamai
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri zahar
  • 50 gr unt

Glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata cu 75% cacao
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml frisca lichida
Blatul: se bat albusurile spuma tare cu sarea, se adauga zaharul si se maxeaza pana devine bezea tare. Se adauga macul, fina si untul topit si se omogenizeaza cu miscari verticale. Se pateaza tava cu foaie de copt si se da la cuptor la 180 pentru 5-20 minute.




Crema de branza - galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul. Se pune peste compozitie laptele si se pune cratita la fiert la foc mic pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se adauga in crema calda branza mascarpone pe care eu in prealabil am frecat-o pentru a fi mai fina. Se lasa la racit si se adauga frisca bauta. 


Lemon crud - se bat ouale in cratita cu zaharul, amidonul, coaja de la lamai si zeama de la cele 3 lamai. Se pune la foc mic la fiert pana se ingroasa. Se adauga untl. Se lasa la racit.


Glazura - pe baie de aburi se topeste ciocolata si se adauga uleiul si frisca lichida si se omogenizeaza.

Asamblarea. 
Blatul de mac, peste care am turnat crema de branza. Am dat la frigider 1 ora si apoi am pus lemon crudul. Am mai lasat o ora la frigider si apoi am pus glazura de ciocolata. Prajitura a stat peste noapte la frigider, iar a doua zi am luat masa cu prietenii si a fost foarte putina.....A trebuit sa promit ca o sa repet reteta.




Aceasta reteta participa la provocarea Dulce Romanie care este gazduita luna aceasta de Alina - http://sotiefericita.blogspot.com/2012/04/provocarea-lunii-aprilie-dulce-romanie.html

4 comentarii: