vineri, 2 martie 2012

Tort cu ciocolata si caramel

Am adaptat reteta de la muffins cu ciocolata si am obtinut un delicios tort cu caramel si mot de frisca!


Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr zahar
  • 4 oua
  • 320 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 300 ciocolata de calitate
  • crema caramel 
  • 200 ml frisca lichida




Amestecam cu telul ingredientele uscate: zahar, faina, cacao, praf de copt. In alt vas amestecam ouale cu laptele si uleiul. Turnam cu grija compozitia de oua peste faina. si mestecam. Adaugam ciocolata taiata cubulete. Umplem formele 2/3 din capacitate. Le dam la cuptor la 180 aproximativ 25 de minute.
Lasam tortul la racit, apoi punem caramel peste (dupa gsut de mult sau putin.), Reteta de crema caramel o gasiti la caramel (http://eucupasiuneinbucatarie.blogspot.com/2012/02/caramel.html). Lasam la rece 1 ora, batem frisca si facem un mot de frisca!





O sa trimit si acest tort la provocarea Dulce Romanie - luna martie 2012  http://criss75-despremine.blogspot.com/
http://criss75-despremine.blogspot.com/2012/03/dulce-romanie-provocarea-lunii-martie.html

6 comentarii: