Ingrediente
- 600 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 80 gr cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 400 gr zahar
- 4 oua
- 320 ml ulei
- 200 ml lapte
- 300 ciocolata de calitate
- crema caramel
- 200 ml frisca lichida
Amestecam cu telul ingredientele uscate: zahar, faina, cacao, praf de copt. In alt vas amestecam ouale cu laptele si uleiul. Turnam cu grija compozitia de oua peste faina. si mestecam. Adaugam ciocolata taiata cubulete. Umplem formele 2/3 din capacitate. Le dam la cuptor la 180 aproximativ 25 de minute.
Lasam tortul la racit, apoi punem caramel peste (dupa gsut de mult sau putin.), Reteta de crema caramel o gasiti la caramel (http://eucupasiuneinbucatarie.blogspot.com/2012/02/caramel.html). Lasam la rece 1 ora, batem frisca si facem un mot de frisca!
O sa trimit si acest tort la provocarea Dulce Romanie - luna martie 2012 http://criss75-despremine.blogspot.com/
http://criss75-despremine.blogspot.com/2012/03/dulce-romanie-provocarea-lunii-martie.html
Tu o sa ne faci sa iesim din iarna cu cel putin 10 kg in plus numai privind deliciile tale!
RăspundețiȘtergereInaintea voastra eu sunt cea vizata!
RăspundețiȘtergereMie imi pare rau ca nu mai suntem aproape sa experimentam impreuna!
RăspundețiȘtergereEEEE, vino mai aproape si te delectam si pe tine! Promit sa mancam tot, tot, tot impreuna!
RăspundețiȘtergereMai vreau!
RăspundețiȘtergereIti mai fac!
RăspundețiȘtergere