duminică, 4 martie 2012

Bezele

~Rasfoind~ azi blogurile, am dat peste concursul de la Bucataresele Vesele http://www.bucatareselevesele.ro/2012/03/concurs-gatiti-cu-bucataresele-vesele.html. Asa ca am rasfoit blogul si am ales de la sectiunea Torturi si Prajituri reteta de bezele. De ce bezele? Pentru ca pana akum am incercat de vreo 3 ori sa prepar bezele si foi merenge si nu mi-a iesit niciodata. Ei bine, cum se spune, a patra oara e cu noroc, asa a fost!

Dar, iata reteta:

Ingrediente

  • 250 gr zahar tos
  • 5 albusuri
  • esenta migdale
  • esenta lamaie
  • esenta vanilie


Zaharul l-am pus in tava, pe hartie de copt, si l-am incalzit in cuptor. Am batut cele 5 albusuri, apoi am adaugat incet zaharul cald. Cand a devenit o bezea tare am impartit totul in 3 boluri. (De ce in 3? Pentru ca ajutorul meu la aceasta reteta m-a ajutat fiul meu, care nu s-a decis ce aroma sa folsim). Am adaugat in fiecare alta esenta. Am pus bezea in tava si am pornit cuptorul la minim. Am pus tava in cuptor si am lasat-o 2 ore.

Rezultatul a fost uimitor! Chiar mi-a iesit.



Maine o sa incerc cremesul clasic!



5 comentarii: