Multumesc Diana pentru ajutor si pentru retetele pe care le primesc din USA de la tine. Imi permit sa iti postez sursele de inspiratie pentru CUNOSCATOARELE DIN ROMANIA!
tort postat in USA in 2010
http://iambaker.net/fourth-of-july-cake
tort postat in USA in 2011
http://eatingoutpartv.blogspot.com/2011/09/how-to-make-cherpumple-successfully.html
Pacatul meu este ca nu reusesc sa pot manca cu multa crema de unt si cu combinatiii foarte interesante!
Ingrediente
Blat
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 75 gr faina
- 3 lingurite praf de copt
- 10 gr cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 borcan de piersici
Crema
- 150 sirop de piersici
- 75 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 13 gr gelatina
- 250 gr mascarpone
- 400 ml frisca
- 200 ml apa
- 150 gr zahar
- 6 linguri sirop de piersici
Crema - gelatina se pune in apa rece si se lasa 10 minute. Siropul de piersici il amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si il punem pe foc mica sa se incalzeasca bine, fara a fierbe. Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Branza mascarpone o mixam pana devine o crema, adaugam siropul rece lingura cu lingura mixand in continuare. Adaugam frisca batuta tare.
Cum asamblam: taiem in doua blatul. Pe partea de sus a blatului aranjam piersicile pe margine si decupam mijlocul. Punem partea de jos a blatului intr-o forma detasabila, insiropam cu un sirop fiert din ingredientele de la sirop. Punem un strat subtire de crema, asezam piersicile si in mijloc punem partea decupata anterior.
Punem crema pana acoperim piersicile si partea decupata. Apoi punem cealalta jumatate de blat si o insiropam bine.
Punem crema in spatiul din mijloc, apoi acoperim tot tortul cu crema. Presaram ornamente de ciocolata si dam la rece minim 5 ore.
Sper ca v-a placut!
Si aceasta reteta sper sa faca parte din parada Dulce Romanie, luna martie
http://criss75-despremine.blogspot.com/2012/03/dulce-romanie-provocarea-lunii-martie.html