duminică, 11 martie 2012

Tortul Prieteniei - Tort cu piersici

Ieri nu am postat nimik, dar azi am o surpriza! Un tort cu piersici! M-am to gandit cum sa-l denumesc, fiind primul meu tort mai complicat! Si mi-a venit ideea! TORTUL PRIETENEI! Prietenia e complicata si simpla, delicioasa si cu surprize...si iti ramane in suflet!
Multumesc Diana pentru ajutor si pentru retetele pe care le primesc din USA de la tine. Imi permit sa iti postez sursele de inspiratie pentru CUNOSCATOARELE DIN ROMANIA!

tort postat in USA in 2010
http://iambaker.net/fourth-of-july-cake
tort postat in USA in 2011
http://eatingoutpartv.blogspot.com/2011/09/how-to-make-cherpumple-successfully.html

Pacatul meu este ca nu reusesc sa pot manca cu multa crema de unt si cu combinatiii foarte interesante!




Ingrediente
Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 10 gr cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan de piersici



Crema
  • 150 sirop de piersici
  • 75 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 13 gr gelatina
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml frisca
Sirop
  • 200 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri sirop de piersici
Blatul - mixam oulae cu zaharul, zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Cu un tel amestecam faina cu compozitia lichida, cu miscari verticale. Tapam o tava cu hartie de copt si coacem la 180 pana trece testul cu scobitoarea.

Crema - gelatina se pune in apa rece si se lasa 10 minute. Siropul de piersici il amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si il punem pe foc mica sa se incalzeasca bine, fara a fierbe. Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Branza mascarpone o mixam pana devine o crema, adaugam siropul rece lingura cu lingura mixand in continuare.  Adaugam frisca batuta tare.

Cum asamblam: taiem in doua blatul. Pe partea de sus a blatului aranjam piersicile pe margine si decupam mijlocul. Punem partea de jos a blatului intr-o forma detasabila, insiropam cu un sirop fiert din ingredientele de la sirop. Punem un strat subtire de crema, asezam piersicile si in mijloc punem partea decupata anterior.

 Punem crema pana acoperim piersicile si partea decupata. Apoi punem cealalta jumatate de blat si o insiropam bine.


Punem crema in spatiul din mijloc, apoi acoperim tot tortul cu crema. Presaram ornamente de ciocolata si dam la rece minim 5 ore.






Sper ca v-a placut!

Si aceasta reteta sper sa faca parte din parada Dulce Romanie, luna martie
http://criss75-despremine.blogspot.com/2012/03/dulce-romanie-provocarea-lunii-martie.html

miercuri, 7 martie 2012

Cremes clasic

V-am promis ca am sa incerc si aceasta reteta de la  Bucataresele Vesele http://www.bucatareselevesele.ro/2012/03/concurs-gatiti-cu-bucataresele-vesele.html.
! Si iata





Ingrediente
Foi
1

  • 200 gr faina 
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • sare
2
  • 150 gr margarina Rama
  • 150 gr faina

Crema

  • 6 oua
  • 1 litru lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri faina
  • 1 cana zahar

A fost de munca un pic cu foile. Le-am preparat de ieri. Noroc ca am facut saleurile si am priceput ce este cu aluaturile suprapuse! Am facut un amestec din ingredientele de la punctul 1 si am amestecat margarina rece cu faina. Am impartit aluaturile in jumatate. Din jumatate din compozitia 1 am intins o foaie pe masa de lucru infainata. Am intins deasupra 1/2 din compozitia 2. Am impaturit  incepand de jos, pana la jumatatea foii am pus partea de sus peste partea de jos pliata, apoi am impaturit de la stanga pana la jumatate, apoi am adus dreapta peste. Am lasat plamadul la rece 30 minute. Am infainat din nou masa de lucru, am intins foaie, am repetat impaturirea. Am dat din nou la rece. Am refacut operatiunea si am dat la rece (apoi am observat ca a treia oara trebuie direct pe tava!) A patra oara am intins pe tava si am copt foaia la foc mediu.
Am repetat operatiunea si pentru foaia numarul 2.


Creama am facut-o in aceasta seara! Am pus la fiert 3 cani de lapte cu 5 plicuri zahar vanilat si 1 esenta vanilie. Intre timp am amestecat galbenusurile cu faina si cu 1 cana lapte rece. Cand laptele de pe foc  inceput sa fiarba am adaugat amestecul cu faina, galbenusuri, lapte. Am mestecat cu un tel pana s-a ingrosat. Am dat crema deoparte si am batut albusurile cu zaharul spuma tare (aproape bezea). Am adaugat treptat spuma peste crema si asa fierbinte am turnat peste prima foaie (pe care am pus-o intr-o cutie confectionata din carton). am pus a doua foaie deasupra, am presat usor. Am presarat peste foaia a doua zahar pudra.





luni, 5 martie 2012

Cupcake cu lamaie si capsuni

Poate o sa va mire ce fac eu la ora aceasta in bucatarie?! BUNATATI!!! Si cele de azi sunt cu lamaie si caspuni. Iata

Ingrediente

  • 1 3/4 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 iaurt natural simplu
  • 1/4 ceasca ulei
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta lamaie
  • gem de capsune



Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate cu un tel. In alt bol se amesteca iaurtul, uleiul, susul de lamaie si esenta de lamaie. Dupa ce se omogenizeaza se toarne peste amestecul uscat, Totul se amesteca bine. Se pregateste tava cu hartie, se pune 1/3 din aluat, o lingurita de gem si acopera cu aluat. 
Se preincalzeste cuptorul si se tin la 180 pana prind o frumoasa culoare aurie. 




Se servesc cu ciocolata calda si MULTA IUBIRE!

Si aceasta reteta participa la `Concurs cu premii @ Kadia` http://kadiasfood.wordpress.com/2012/02/05/cupcake-concurs/


duminică, 4 martie 2012

Bezele

~Rasfoind~ azi blogurile, am dat peste concursul de la Bucataresele Vesele http://www.bucatareselevesele.ro/2012/03/concurs-gatiti-cu-bucataresele-vesele.html. Asa ca am rasfoit blogul si am ales de la sectiunea Torturi si Prajituri reteta de bezele. De ce bezele? Pentru ca pana akum am incercat de vreo 3 ori sa prepar bezele si foi merenge si nu mi-a iesit niciodata. Ei bine, cum se spune, a patra oara e cu noroc, asa a fost!

Dar, iata reteta:

Ingrediente

  • 250 gr zahar tos
  • 5 albusuri
  • esenta migdale
  • esenta lamaie
  • esenta vanilie


Zaharul l-am pus in tava, pe hartie de copt, si l-am incalzit in cuptor. Am batut cele 5 albusuri, apoi am adaugat incet zaharul cald. Cand a devenit o bezea tare am impartit totul in 3 boluri. (De ce in 3? Pentru ca ajutorul meu la aceasta reteta m-a ajutat fiul meu, care nu s-a decis ce aroma sa folsim). Am adaugat in fiecare alta esenta. Am pus bezea in tava si am pornit cuptorul la minim. Am pus tava in cuptor si am lasat-o 2 ore.

Rezultatul a fost uimitor! Chiar mi-a iesit.



Maine o sa incerc cremesul clasic!



Cat-in-the-hat

Ceva simplu si distractiv pentru copii care vin sa petreaca impreuna!


Ingrediente

  • ciocolata alba
  • biscuiti rotunzi
  • piscoturi
  • creioane pentru decor

Ciocolata alba se topeste in bol la microunde. Fiecare biscuite se unge cu ciocolata alba. Deasupra se pune o bucata de picot (rotunjita). Deasupra se pune ciocolata alba, iar eu am decorat cu stelute albastre.Am facut cerculete cu creioanele pentru decor.
Se pot servi cu ciocolata calda, capucino, ceai, cafea, limonada.





Sper sa fie apreciate, alaturi de muffins, de Emily, pentru Tea Party