Ingrediente
Blat
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
Crema
- 500 gr mascarpone
- 200 gr zahar pudra
- esenta vanilie
- 1 plic gelatina
- 700 gr dulceata de zmeura
Pentru ornat
- 200 ml frisca
- 1 plic intaritor pentru frisca
- ornamente sidefate roz Dr Oetker
Am facut un blat astfel: galbenusurile se freaca ca zaharul,
se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Albusurile le-am batut bezea tare
si am rasturnat peste galbenusuriel. Am pus totul la cuptor in tava cu orificiu la mijloc si am lasat la foc potrivit.
Crema: mascarponele
l-am amestecat bine cu zaharul,
apoi am pus 2 lingurite esenta de vanilie. Am pus in compozitie dulceata
si am omogenizat. Gelatina am preparat-o dupa instructiuni si am turnat in compozitie.
Blatul l-am isiropat dupa ce s-a racit. Am turnat crema peste si am dat la rece tortul peste noapte.
Am pus papusa in spatiul din mijlocul torului, apoi am preparat frisca cu intaritor si zahar.
Am ornat torul cu fisca, facandu-i si papuselei o rochita. Am impodobit-o cu un fluturas si cu ornamente roz!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu