sâmbătă, 12 mai 2012

Corabia de pirati ILIE

Azi mi-am propus sa pregatesc doar un tort, dar nu au reusit copii sa se hotarasca  daca sa fie corabie sau castel asa ca ..... am pregatit doua torturi! Multumesc DECOREX pentru ajutorul dat cu formele pentru torturi!
 Primul tort care se prezinta .... este corabia de pirati!!!!

Ingrediente
Blat 1

  • 3 oua separate
  • 100 gr nuca
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina 
  • 1/2 praf de copt
Blatul 2
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
Crema
  • 200 gr ciocolata
  • 170 gr unt
  • 4 oua separate
  • 2 plicuri gelatina
Blatul1: am separat ouale, galbenusurile le-am frecat cu zaharul, apoi am pus nuca si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

 Albusurile le-am batut spuma si am amestecat compozitia de galbenusuri cu albusurile prin miscari de sus in jos. Am turnat blatul in forma de corabie si am nivelat.


Blatul 2: Am separat ouale si am amestecat galbenusurile cu zaharul, apoi cu cacao si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

 Albusurile le-am batut spuma tare

 si compozitia cu cacao am amestecat-o cu albusurile. Am purnat cu grija al doilea blat peste primul 

si am dat la cuptor pentru 30 de minute la 160.

Am lasat blatul sa se raceasca


 si l-am taiat incercand sa separ blatul de nuca de cel de cacao. Am facut un sirop din ceai de fructe si am insiropat bine blaturile.



Crema: am topit ciocolata pe baie de aburi


 impreuna cu untul. 

Am adaugat galbenusurile si am luat de pe aburi. Am lasat crema la racit si cand a ajuns la temperatura camerei am turnat gelatina preparata dupa instructiuni. Am batut albusurile bezea si am turnat ciocolata peste bezea. Am turnat crema peste jumatate de blat in forma de corabie, am pus a doua jumatate de blat si am dat la rece 5 ore. 



Am desprins cu un cutit marginile de la crema si am scos tortul din forma de pirati.....Capitanul corabiei Ilie si adjuncta lui Sarah au declarat tortul perfect!!!!

3 comentarii: