Ingrediente
Pentru blaturi
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 1 plic praf de copt
Sirop
- 250 ml apa
- 2 linguri zahar pudra
- 10 ml esenta lamaie
Crema
- 500 gr mascarpone
- 2 iaurturi Danone natural
- 400 gr zahar pudra
- 1 plic gelatina
- 1 borcan dulceata de visine
Am facut doua blaturi astfel: 5 galbenusuri le-am frecat cu 5 linguri de zahar.
5 linguri de faina le-am amestecat cu 1/2 plic de praf de copt.
Am pus faina peste galbenusuri si am omogenizat.
Albusurile le-am mixat pana au devenit o bezea tare.
Am amestecat bezeaua cu galbenusurile, am tapat forma rotunda de tort cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru 20 de minute. Am lasat blaturile sa se raceasca si apoi le-am decupat cu cercurile din hartie facute anterior. Un blat l-am decupat cu 3 cercuri,
A
B si cerculetul ramas C
iar pe cel de-al doilea doar cu cerul mic din mijloc.
Crema am pregatit-o asa: iaurtul l-am frecat cu 200 gr zahar pudra,
mascarponele cu 200 de grame zahar pudra l-am frecat.
Am impreunat cele 2 compozitii si am turnat in compozitia obtinuta visine dintr-un borcan de 800 gr (dulceata e facuta de mine anul trecut). Am preparat gelatina dupa instructiuni (am folosit gelatina pentru tort de culoare rosie) si am turnat-o in crema. Apoi am asamblat astfel:
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili am asezat blatul decupat la mijloc (cel de-al doilea descris mai sus), l-am insiropat cu siropul facut din ingredientele de la sirop,am pus crema si in cercul decupat si pe blat.
Am pus blatul insiropat decupat cu cercul mare (denumit de mine A) si am pus crema, apoi cercul C si am acoperit cu crema din abundenta.
La final am asezat blatul B si am turnat crema pana am acoperit blatul. Totul a stat la frigider pana a doua zi dimineata!
Acesta este tortul nostru T-REX!
T-REX, chiar e delicios. Acum visine, la torurl pentru Sarah cirese!!!! Vreau si eu!!!
RăspundețiȘtergereO, da!!! Visine!
RăspundețiȘtergere