Ingrediente
Blatul 1
- 6 albusuri mari
- 100 gr nuca de cocos rasa
- 6 linguri zahar
- colorant albastru
- 5 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
Blatul 2
- 4 oua separate
- 4 linguri zahar
- colorant galben
- 4 linguri faina
- 1/2 plic pfar de copt
Crema
- 6 galbenusuri
- 5 linguri lapte
- 200 gr zahar
- 200 gr unt moale
- colorant rosu
Glazura
- 150 gr ciocolata 75% cacao
- 3 linguri lapte
- 50 gr unt
Pentru blatul 1 am batut albusurile cu zaharul bezea tare.
Am adaugat 1/2 sticluta colorant albastru apoi nuca de cocos si faina amestecata anterior cu praful de copt.
Am omogenizat cu miscari verticale si am pus compozitia in tava tapata cu hartie de copt.
Blatul 2: am batut albusurie bezea cu zaharul, am adaugat galbenusurile pe rand, mixand in continuare. Dupa ce am incorporat galbenusurile
am adaugat colorantul alimentar, apoi faina amestecata anterior cu praful de copt.
Blatul al doilea l-am turnat peste primul cu atentie si am dat la cuptor pentru 25 minute.
Crema: am pus in cratita galbenusurile, laptele si zaharul.
Am omogenizat si am pus cratita pe baie de aburi pana se ingroasa crema.
Am lasat crema sa se raceasca.
Untul moale l-am frecat pentru a scoate apa din el.
Am aruncat apa rezultata, am adaugat colorant rosu ( din pacate nu a colorat crema!) si am adaugat treptat crema racita.
Glazura: toate ingredientele le-am pus in bol si le-am lasat la microunde 2 minute apoi le-am amestecat bine.
Asamblare: peste blatul racit am pus crema si am dat prajitura la rece 2 ore.
Am preparat apoi glazura si am mai lasat prajitura inca o ora la rece.
Copii au savurat-o si le-a placut si cat este de colorata!
Nu stiu ce sa zic de verdele asta?!??
RăspundețiȘtergereStiu!!! Initial am fost reticient, dar gustul e foarte bun!
RăspundețiȘtergere