luni, 21 mai 2012

Tort Barbie pentru Sarah la 4 ani

Azi fetita mea a implinit 4 ani! Si i-am pregatit acest tort Barbie! Pentru ca ii place zmeura am folosit la crema dulceata de zmeura, culeasa din gradina noastra!

Ingrediente
Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Crema
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 700 gr dulceata de zmeura
Pentru ornat
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • ornamente sidefate roz Dr Oetker

Am facut un blat astfel: galbenusurile se freaca ca zaharul, 

se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.

 Albusurile le-am batut bezea tare

 si am rasturnat peste galbenusuriel. Am pus totul la cuptor in tava cu orificiu la mijloc si am lasat la foc potrivit.

Crema: mascarponele 

l-am amestecat bine cu zaharul,

 apoi am pus 2 lingurite esenta de vanilie. Am pus in compozitie dulceata 

si am omogenizat. Gelatina am preparat-o dupa instructiuni si am turnat in compozitie. 
Blatul l-am isiropat dupa ce s-a racit. Am turnat crema peste si am dat la rece tortul peste noapte.

 

Am pus papusa in spatiul din mijlocul torului, apoi am preparat frisca cu intaritor si zahar.

 Am ornat torul cu fisca, facandu-i si papuselei o rochita. Am impodobit-o cu un fluturas si cu ornamente roz!


duminică, 20 mai 2012

Mancare de ciuperci

Asa prefer eu ciupercile gatite!


  • 1 caserola ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 5 fire ceapa verde
  • sare, piper
  • 1 iaurt natural
  • marar 
Ciupercile le-am curatat si le-am taiat. 

Ceapa am spalat-o si am taiat-o rondele. Am pus tigaia de ceramica pe foc mic, am adaugat uleiul si l-am lasat la incins. 

Am pus ceapa sa se inmoaie, apoi am adaugat ciupercile.


 Le-am lasat pe foc pana s-au muiat, apoi am adaugat mararul. Am adaugat o cescuta de apa si sare si piper. Dupa ce a scazut am adaugat iaurtul si am luat tigaia de pe foc. Eu le mananc simplu, asa cum le scot din tigaie.



Orez cu ciuperci

Zilele trecute am preparat orez cu ciuperci, dar nu am avut timp sa postez reteta.

Iata ingredientele:


  • 4 fire de ceapa verde
  • 1/2 caserola ciuperci
  • 1 cana orez cu bob alb
  • sare, piper
Ceapa se taie rondele (si frunzele).

 Ciupercile se curata si se taie solzisor. Am pus in tigaia de ceramica ulei la incins, cand s-a incins am pus ceapa si am lasat-o sa se moaie. Apoi am adaugat ciupercile si le-am lasat pe foc pana a iesit apa din ele (nu am adaugat apa in tigaie, dar am amestecat in tigaie).


 Dupa ce s-au calit ciupercile am luat tigaia de pe foc. Am pus in oala 1 lingura de ulei la incins in care am pus orezul spalat. 


Am tot amestecat in orez pana si-a schimbat culoarea.Apoi am turnat deasupra ceapa si ciupercile. 

Am turnat peste amestec supa de gaina strecurata. 

Am lasat orezul sa fiarba si am servit orezul ca si garnitura la friptura de ied.


PREMIUL DE LA DELIMANO

Am castigat o tigaie de la DELIMANO!
http://www.delimanochefs.ro
Multumesc tuturor celor care m-au sustinut si votat!


sâmbătă, 12 mai 2012

Castelul Printesei Sarah

Iata si cel de-al doilea tort!


Ingrediente
Blat

  • 6 oua separate
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
Crema
  • 500 gr mascarpone
  • 2 iaurturi Danone natural
  • 500 gr zahar pudra
  • 250 gr dulceata de cirese
  • 2 plicuri gelatina
Blatul: am separat ouale, galbenusurile

 le-am frecat cu zahar 

si am adaugat faina amestecat in prealabil cu praful de copt.

 Am batut albusurile bezea tare 

si  am turnat compozitia de galbenusuri peste si am amestecat cu miscari verticale.

 Am turnat blatul in forma de castel de la Decorex

 si am dat la cuptor la 160 pentru 20 de minute.

 Am lasat blatul la racit si apoi l-am taiat in 2 parti. Am facut un ceai din fructe si am insiropat bine blaturile!!! (acum doua!!!)
Crema: am amestecat mascarponele cu iaurtul si cu zaharul.

 Am impartit compozitia in jumatate si am amestecat o jumatate cu dulceata de cirese.

 Am turnat in ambele creme cate un plic de gelatina preparat dupa instructiuni. Am asezat blatul (partea de jos a castelului) intr-o forma cu pereti detasabili

 si am turnat peste crema cu cirese. 

Am dat la rece pentru 1 ora si am turnat crema de branza simpla si am asezat si blatul celalalt, umpland cu crema alba si mijlocul. 

Am dat la rece pentru 2 ore si Printesa Sarah la decorat cu o umbreluta!!

 De printese!!!!