miercuri, 28 noiembrie 2012

Cozonac special

Reteta este folosita in timpul Festivalului Mardi Gras in New Orleans, USA. Este extrem de simpla si gustoasa.

Ingrediente

  • 2 1/2 cani faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 150 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 6 oua la temperatura camerei
  • rahat taiat cubulete
  • stafide



Se amesteca 3/4 din cantitatea de faina cu zaharul si drojdia.

 Laptele se pune pe foc impreuna cu untul si se lasa pana se topeste untul, la foc mic.

Peste amestecul de faina se adauga incet laptele cald si se omogenizeaza cu mixerul.

 Se adauga oule pe rand.

Se adauga restul de faina

 si se lasa sa se odihneasca aproximativ 1 ora.

Se adauga stafide si rahatul taiat cububulete (cantitatea este in functie de preferinte).

 Aluatul obtinut se pune in tava si se lasa  35 de minute in tava unsa cu unt.

Apoi se introduce in cuptor pana se rumeneste. Se scoate din tava si se lasa la racit.



Pofta buna!

2 comentarii: