luni, 25 iunie 2012

Broccoli tras in wok

Cum am gatit broccoli? Simplu!!!!!

Ingrediente

  • 200 ge broccoli congelat
  • sare, piper
  • 100 ml iaurt 2%
  • 50 gr branza degresata

Am un wok foarte bun, de la Delimano!!!! Am pus wok-ul la incins, apoi am pus broccoli in wok. A lasat pe foc aproximatic 7-8 minute,

 am rasturnat pe farfurie si am condimentat cu sare si piper. Deasupra am turnat 100 ml iaurt cu 50 gr branza degresata!


A treia saptamana de dieta

Sa vedem saptamana aceasta ce progrese mai fac!
Meniul este urmatorul:

Luni

  • Mic dejun: 175 gr de iaurt cu branza dietetica, cafea
  • Gustare: 10 migdale
  • Pranz: dovlecel pe gratar (am facut o pasiune pentru el), 100 gr muschi de porc la cuptor, salata de rosii si ardei cu mustar frantuzesc, ceai de macese si fructe de padure cu lamaie
  • Cina: Salata de ardei, rosii si ton

duminică, 24 iunie 2012

A doua saptamana de dieta

Azi se incheie a doua saptamana de diete. Dieta+sport+ColonHelp : -4 kg
Deci, sa va prezint pe zile

Luni



  • Mic dejun: 2 ochiuri de ou in apa, salata de rosii, cafea
  • Gustare: 10 samburi de migdale
  • Pranz: Orez integral cu morcovi, un pahar de ceai verde cu lamaie si gheata
  • Gustare: 100 gr iaurt 2%
  • Cina: Peste la gratar, salata

Marti


  • Mic dejun: 100 gr aiurt 2% cu 4 linguri de fulgi de ovaz si 1 lingurita seminte crude de floarea soarelui, cafea
  • Pranz: 2 pulpe de pui la gratar cu salata de rosii si castraveti
  • Cina: supa de legume


Miercuri

  • Mic dejun: 100 gr aiurt 2% cu 4 linguri de fulgi de ovaz , 2 curmale, 2 smochine, cafea
  • Gustare: 10 alune caju
  • Pranz: 5 linguri de mancare de mazare
  • Cina: ciuperci la gratar




Joi:


  • Mic dejun:  2 curmale, 2 smochine, cafea
  • Gustare: 2 bruschette
  • Pranz: Broccoli tras in wok cu iaurt 2% si branza degresata
  • Cina Supa de legume



Vineri

  • Mic dejun: omleta din 1 albus si 1 ou intreg, cafea
  • Pranz: 3 cremvusti cu salata de rosii
  • Cina:  3 cremvusti cu salata de rosii
Am fost plecata din localitate si doar aceasta mancare a fost dietetica 



Sambata

  • Mic dejun: 100 gr aiurt 2% cu 4 linguri de fulgi de ovaz si 1 lingurita seminte crude de floarea soarelui, cafea
  • Pranz: piept de pui la gratar cu salata de morcovi
  • Gustare: 1 nectarina
  • Cina: legume fierte



Duminca



  • Mic dejun: 100 ml iaurt 2%, 100 gr zmeura, cafea
  • Gustare: 2 nectarine
  • Pranz: muschi de porc la cuptor cu dovlecel pe grata, castraveti murati
  • Gustare 10 migdale
  • Cina: peste si legume la gratar











duminică, 17 iunie 2012

Ciuperci la gratar

Una din cinele mele!

Ingrediente

  • ciuperci pleurotus
  • ulei
  • sare
Se incinge gratarul si se unge cu putin ulei. Se aseaza ciupercile se sa gatesc pe ambele parti. Se pun pe farfurie si se sareaza!
Pofta!
Aceasta reteta participa la Dulce Romanie - provocarea lunii iunie 2012

Salata de rosii simpla si foarte gustoasa

O salata simpla, usor de facut si foarte gustoasa!

Ingrediente

  • 2 rosii reci, de la frigider
  • usturoi
  • sare
  • ulei de masline
Rosiile se spala cu apa rece. Se feliaza. Usturoiul se taie rondele si se pune peste rosii. Se pune sare si ulei de masline, se amesteca si se serveste. Simplu!

Si aceasta reteta participa la Dulce Romanie - Provocarea lunii iunie 2012
http://www.reteteveggie.com/2012/06/01/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie/

Salata verde cu rosii si ceapa verde

O  alta salata

Ingrediente

  • 1/2 salata verde
  • 1 ceapa verde
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Se spala slata bine si se rupe cu mana bucati. 

Se taie ceapa verde si se aseaza peste salata.

 Se sareaza, Se taie rosiile felii si se pun peste salata. Se pune ulei de masline si piper, dupa gust. 

Se serveste ca si gustare sau impreuna cu friptura.
Aceasta reteta participa la Dulce Romanie - parada lunii iunie 2012

Salata de ardei copti

O salata gustoasa!

Ingrediente

  • 1 ceapa mica
  • 3 ardei copti
  • sare
  • piper
  • ulei de maslina
Ceapa se taie marunt, se pune intr-un bol si se toarna apa fiarta deasupra si se lasa 5 minute.



 Apoi se lasa la stors. 

Asa cei care au probleme cu stomacul o sa rezolve problema cu ceapa. Ardeii se coc, se lasa la racit si se taie marunt.


 Se pune ceapa peste ardei, se condimenteaza si se pune ulei de masline. 
Eu am mancat-o cu paine de secara.
Aceasta reteta participa la Dulce Romanie - provocarea lunii iunie 2012, gazduit de http://www.reteteveggie.com
http://www.reteteveggie.com/2012/06/01/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie/

Brownies

Daca eu mananc usor, ceilalti s-au obisnuit cu prajiturile mele si cer! Asa ca le-am pregatit aceasta prajiturica cu multa ciocolata!

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • o cana faina
  • 40 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
Ciocolata si untul se topesc pe bain-marie.


 Se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi schimba culoarea.



Se pune peste ciocolata topita si untul si se amesteca cu miscari de 8. 
Se amesteca separat faina cu cacao si cu praful de copt si se toarna in compozitie. 

Se amesteca cu miscari verticale. 

Se tapeaza o tava cu hartie de copt si se aseaza compozitia.

 Se da la 180 pentru 20-25 minute. Dupa ce s-a racit se taie in bucatele.



Pofta!

Ce mananc eu!

De o saptamana am inceput o dieta de reducere a caloriilor. O sa va arat, dragi prietene ce mananc eu, daca am timp pe zile!

Luni

  • Mic dejun: 200 ml iaurt 2% cu 4 linguri fulgi de ovaz, cafea
  • Gustare: 10 samburi de migdale
  • Pranz: Salata cu piept de pui la gratar
  • Cina Supa de legume

Marti
  • Mic dejun: Omleta din 3 albusuri si salata de castraveti, cafea
  • Gustare: 2 bruschete
  • Pranz: Peste  cu brocolli
  • Gustare: o cutie de branza degresata
  • Cina: salata 

Miercuri
  • Mic dejun: Salata de fructe - o para, o nectarina, o portocala, cafea
  • Pranz: supa de rosii
  • Gustare: 200 ml iaurt 2% cu 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • Cina: ciuperci la gratar

Joi: 
  • Mic dejun: 200 ml iaurt 2% cu 4 linguri fulgi de ovaz, 2 curmale, 2 smochine, cafea
  • Gustare: 200 gr cirese
  • Pranz: piept de pui cu 5 linguri de linte
  • Cina Supa de legume
Vineri
  • Mic dejun: 100 gr branza degresata, cafea
  • Pranz: 5 linguri de linte cu peste 
  • Cina: salata cu peste

Sambata
  • Mic dejun: 2 oua fierte moi, 100 gr branza degresata, cafea
  • Pranz: paste al dente cu rosii si usturoi
  • Gustare: 200 gr cirese
  • Cina: peste

Duminca
  • Mic dejun: 200 ml iaurt 2%, 4 linguri fulgi ovaz, 1 lingura samburi de floarea soarelui, cafea
  • Gustare: 10 samburi migdale
  • Pranz: supa de legume, piept de pui cu salata
  • Cina: peste

vineri, 8 iunie 2012

Prima inghetata stracciattela!

Prima inghetata pe care am preparat-o este stracciattela! A fost devorata!

Ingrediente


  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 400 ml fisca
  • 200 gr ciocolata 70% cacao
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 300 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Galbenusurile le-am frecat cu 200 gr zahar pana si-au schimbat culoarea.

 Am adaugat laptele rece, esenta de vanilie si ciocolata maruntita. 

Frisca am batut-o cu  2 plicuri de intaritor, 2 plicuri zahar vanilat si restul de zahar. 

Apoi am amestecat cele doua compozitii. si am dat la rece 4 ore crema obtinuta.

 Am pus totul in masina de inghetata achizitionata de la Lidl si a iesit!!!



 Am pus in recipiente si am lasat in congelator 3 ore.